marți, 28 martie 2023

LUMEA BUNELOR MANIERE 👩‍🍽

 💛 #ȘcoalaGimnazialăGlodeanuSărat 💛 #LumeaBunelorManiere 💛 #EducațieDeCalitate 💛

🟣Limbajul corpului și bunele maniere sunt cele două lucruri cheie care permit oamenilor din jurul nostru să își formeze o primă impresie despre noi. De codul bunelor maniere ar trebui să țină cont toată lumea, indiferent de statut social, vârstă sau locul în care se servește aceasta.

🟡Marți, 28.03.2023, în a doua zi din programul național „Școala Altfel”,  elevii din învățământul primar de la Școala Gimnazială Glodeanu Sărat au călătorit în LUMEA BUNELOR MANIERE.

🟣De-a lungul zilei, elevii au vizionat materiale multimedia ce ilustrau o bună comportare în societate, pe stradă, în mijloace de transport în comun, în vizită, precum și reguli de etichetă la masă, urmate apoi de jocuri de rol corespunzătoare.

🟡Elevii au exersat  și au deprins tehnici de a mânca într-un stil rafinat, de a utiliza corect tacâmurile,  și-au format abilitățile necesare pentru a așeza masa, pentru a se prezenta cu succes în mediul social, devenind astfel, adevărate modele de politețe.

🟣În ultima parte a zilei, elevii și-au verificat cunoștințele nou însușite prin intermediul realizării unor panouri reprezentative pentru bunele maniere, precum și a unor jocuri distractive la tabla interactivă/telefon.

🟡Elevii s-au simțit foarte bine, în special în momentul simulării unei mese în familie sau a unei mese luate într-un restaurant, moment folosit ca o excelentă oportunitate de învățare a bunelor maniere.

🟣Feedback-ul primit de la copii a fost unul pozitiv, aceștia exersând cu același entuziasm și acasă deprinderile dobândite în cadrul acestei activități.

🟡Felicitări copiilor și doamnelor profesoare pentru activitățile desfășurate!👏👏👏