miercuri, 28 martie 2018

ȘCOALA ALTFEL 2018 - „JOB SHADOW DAY”

Miercuri, 28.03.2018, elevii clasei a IV- a de la Școala Gimnazială Pitulicea, coordonați de d-na profesor Toma Liliana, au participat la programul internațional de orientare profesională JOB SHADOW DAY  .
Programul internațional Job Shadow Day a oferit elevilor o imagine reală a comunității economice și a locurilor de muncă, ajutându-i pe elevi să-și identifice interesele și aptitudinile. Ei au petrecut câteva ore în umbra unui profesionist dintr-o instituție (un contabil dintr-o firmă de construcții, un chelner și o cameristă dintr-un hotel, un agricultor și o florăreasă), având posibilitatea să învețe mai multe despre responsabilitățile specifice unui loc de muncă.
































ȘCOALA ALTEFEL 2018 - „INOCENȚĂ FĂRĂ VIOLENȚĂ”

Profesorii pentru învățământul primar de la Școala Gimnazială Glodeanu Sărat au derulat luni, 26.03.2018, proiectul educațional „INOCENȚĂ FĂRĂ VIOLENȚĂ”, care a avut ca scop educarea nonviolenței elevilor de la învățământul primar, astfel încât aceștia să dezvolte și să adopte un comportament echilibrat în relație cu ceilalți.
În acest context s-au organizat activități precum: vizionare de materiale multimedia în problematica nonviolenței, lecturarea unor texte cu puternic impact emoțional, precum și jocuri de rol.
Activitatea de la clasă a fost încununată de prezența reprezentanților Postului de Poliție Glodeanu Sărat - agenți de poliție Petre Roxana, Ioniță Valentin și Petrea Georgian, care au purtat discuții cu elevii despre violența din școală, tipurile de violență, consecințele unui comportament violent și despre cum prevenim astfel de acțiuni perturbatoare.








ȘCOALA ALTFEL 2018 - CLASA A IV-A

JA în a Day - proiect Junior Achivement  în cadrul căruia elevii clasei a IV-a au desfășurat miercuri, 28.03.2018, activități pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale - coordonator, prof. pt. înv. primar Valentina Petre.
Activitatea s-a desfășurat pe grupe și a debutat cu simularea procesului de achiziționare a materialelor necesare pentru confecționarea unor tablouri, felicitări și coșulețe pentru Sărbătorile Pascale. Produsele lucrate de elevi au fost expuse și vândute. Elevii au observat astfel că efortul lor poate fi răsplătit și că prin munca lor pot obține mici economii.









SCOALA ALTFEL 2018 - ÎMPREUNA PUNEM CAPAT VIOLENTEI!

Profesorii pentru învățământul primar de la Școala Gimnazială Pitulicea au derulat miercuri, 28.03.2018, proiectul educațional „ÎMPREUNA PUNEM CAPAT VIOLENTEI!”, proiect ce și-a propus educarea nonviolenței a elevilor, astfel încât acestia să nu preia modelul comportamental violent, să nu înțeleagă și să accepte violența ca pe ceva firesc, să își gestioneze propriile comportamente, să asimileze metode de relaționare nonviolente, să dezvolte și să adopte un comportament echilibrat în relație cu ceilalți.