joi, 22 decembrie 2022

PROIECTUL MOȘ CRĂCIUN VINE LA TOȚI COPIII

Marți, 20 decembrie, 41 de elevi selectați din județul Buzău, însoțiți de preoții din parohie sau de dascălii lor de la școală, au fost invitați la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial Buzău, unde, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, a reprezentanților donatorilor, a pr. cons. Dan Necula și a dlui prof. Robert-Mugurel Roșioru – inspector de religie în cadrul ISJ Buzău, au primit, pe lângă folositoarea învățătură de credință despre Întruparea Mântuitorului Hristos, și darurile mult dorite de la Moș Crăciun.

Evenimentul a fost deschis prin două momente artistice susținute de următoarele grupuri de colindători: Ansamblul „Coronița” al Școlii Gimnaziale „General Ștefan Gușă” Spătaru, coordonat de dle prof. Nicoleta Gușă și Andreea Pană-Merișan, respectiv dl prof. Ionuț Grama, și Grupul Școlii Gimnaziale Glodeanu Sărat (Laura Mușat,  Alexia Trandafir, Daria Mușat, Bianca Dobrin, Ioana Mihai, Teodora Dobrin, Valentina Ivan, Mădălina Ivan, Larisa Trandafir), îndrumat de pr. Bogdan Frățilă, presbitera Monica Frățilă și dl prof. Ionuț Grama. Toți colindătorii au fost îmbrăcați în portul popular specific zonei de câmpie a județului Buzău și au creat o atmosferă de bucurie în sfântul lăcaș, fiind răsplătiți cu daruri din partea Centrului Eparhial.

Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre bogăția semnificațiilor teologice pe care le conțin versurile colindelor străbune românești, mulțumind colindătorilor și tuturor celor care s-au implicat în derularea proiectului social-educațional.


COLINDE DE CRĂCIUN LA SCOALA GIMNAZIALĂ PITULICEA

În prag de sărbători, elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Pitulicea, coordonați de către prof. Ghica Cornelia, prof. Banu Crina și prof. Grama Ionuț, au susținut, ne-au încântat si încălzit inimile cu un concert de colinde,  în care au fost interpretate colinde în limba română, engleză și franceză

E timpul colindelor, e timpul ca oamenii sa fie mai buni și iubitori de semeni, mai credincioși și mai smeriți, pentru că însuși Dumnezeu în aceste zile minunate a trimis pe fiul său să se nască umil în ieslea Bethleemului ca noi să avem mântuire și pace pe pământ. Fie ca nașterea pruncului sfânt să ne aducă tuturor multă bucurie în suflete, să fim mai buni și mai credincioși !

Sărbători fericite și binecuvântate tuturor!