miercuri, 15 februarie 2023

PREZENTAREA OFERTEI EDUCAȚIONALE PENTRU COLEGIILE NAȚIONALE MILITARE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ GLODEANU SĂRAT PENTRU ANUL ȘCOLAR 2023-2024

 #CentrulMilitarJudețeanBuzău  #ȘcoalaGimnazialăGlodeanuSărat  #CarieraMilitară      

🔶În data de 15 februarie 2023,  reprezentanții Biroului informare-recrutare Buzău din cadrul CENTRULUI MILITAR JUDEŢEAN BUZĂU au prezentat elevilor din clasele VII-VIII din unitatea noastră de învățământ,  oferta educațională pentru colegiile naționale militare pentru anul școlar 2023-2024.

🔷Pentru anul de învăţământ 2023-2024, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din judeţul Buzău cu o ofertă educaţională generoasă pentru învăţământul liceal militar – 816 locuri, pentru cele 5 colegii naţionale militare:

1. Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, judeţul Prahova;

2. Colegiul Naţional Militar „Ştefan Cel Mare” Cîmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava;

3. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba-Iulia, judeţul Alba;

4. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, judeţul Dolj;

5. Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, județul Constanța.

🔶Odată cu prezentarea ofertei educaționale, elevii au fost informați cu privire la paşii de urmat pentru admiterea în colegiile naţionale militare:

Pasul I – ÎNSCRIEREA

Pasul II – PROBELE DE SELECŢIE

Pasul III –VIZITA MEDICALĂ

Pasul IV - CONSTITUIREA DOSARULUI DE CANDIDAT

Pasul V – ADMITEREA

🔷Elevii au primit cu interes informațiile prezentate, având în vedere că o parte dintre ei aveau anumite informații despre admiterea în învățământul militar de la fosta eleva școlii noastre, Simion Sabina, admisă la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza în anul 2022.

🔶Mulțumim reprezentanților CENTRULUI MILITAR JUDEŢEAN BUZĂU pentru excelenta colaborare cu unitatea noastră de învățământ pe linia promovării profesiei militare și a informării elevilor noștri.

ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII 📚📖

#ȘcoalaGimnazialăGlodeanuSărat

„Dacă nu îți place să citești, înseamnă că nu ai găsit cartea potrivită.” (J. K. Rowling)

#CarteaComoarăPentruSuflet
📕Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, elevii de la Școala Gimnazială Glodeanu Sărat au derulat activități nonformale prin care au promovat lectura, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice.
📗Astfel, împreună au organizat cluburi de lectură, ateliere de scriere și de creație, descoperind că lectura poate fi o activitate plăcută, dacă îți creezi un ambient corespunzător.
📘În final, elevii au fost încurajați să își amenajeze acasă un colț de lectură, unde să își invite membrii familiei în lumea cărților.