miercuri, 15 noiembrie 2017

ELEVII ȘCOLII GIMNAZIALE GLODEANU SĂRAT PARTICIPANTI LA EVENIMENTUL CULTURAL – EDUCAŢIONAL „LE ROI ET L’OISEAU”

Elevii Școlii Gimnaziale Glodeanu Sărat însoțiți de către de profesorii coordonatori: Barbu-Nistorescu Rodica şi Banu Crina au participat la EVENIMENTUL CULTURAL – EDUCAŢIONAL „LE ROI ET L’OISEAU”, ce a avut loc în cadrul Festivalului de Film Francez, ediţia 21.
Evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul George Ciprian, Buzău.
Activități desfășurate:
· Vizită la Teatrul George Ciprian
· Proiecţie film animaţie
· Şedinţă Foto 
· Desene exemplificatoare
Locul de desfăşurare al evenimentului nu a fost ales întâmplător: Teatrul George Ciprian. Un eveniment de o asemenea anvergură merita o locaţie pe măsură, în care educaţia este la ea acasă.
Elevii  au fost încântaţi să viziteze Teatrul George Ciprian, să facă fotografii în incinta acestuia şi mai ales să vizioneze filmul de animaţie „Le roi et l’oiseau”. Deşi a durat 1 oră şi 27 de minute, acţiunea filmului i-a ţinut pe elevii noşti cu sufletul la gură până la sfârşit.
                                                                          
 
Regele Charles al Takicardiei domneşte peste regatul său ca un tiran. Acţiunile pe care le întreprinde pentru a se face ascultat produc rumoare în sală.
Elevii au trait alături de păstoriţa şi de coşarul ce-şi căutau adăpost împotriva furiei regelui, de pasărea ce le sărea tot timpul în ajutor, de puiul de pasăre neastâmpărat, ce făcea doar boroboaţe, sau de oraşul din adâncuri.
Proiecţia filmului de animaţie „Regele şi Pasarea” a fost de un real succes, participarea elevilor apărând şi în presa buzoiană: http://www.newsbuzau.ro/cultura-media/24215-realitate-decor-actiune-450-de-elevi-de-la-22-de-scoli-din-buzau-se-bucura-la-doua-proiectii-de-film-in-cadrul-festivalul-filmului-francez-2017  
Elevii Şcolii Glodeanu Sărat şi-au exprimat părerile despre proiecţia vizionată prin câteva desene.