luni, 11 februarie 2019

#mândrideșcoalanoastră


Cei peste 150 de elevi din satele Pitulicea și Căldărușanca vor învăţa din acest semestru într-o nouă clădire a Școlii Gimnaziale Pitulicea. Clădirea, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 11 februarie 2019, în prima zi de şcoală a noului semestru, cu slujba de sfinţire oficiată preot Dinu Radu. La eveniment au participat, alături de preot, primarul comunei Glodeanu Sărat, ing. Neculai Stoica, viceprimarul localității, Florin Duță, directorul unității de învățământ, prof. Nicolae Trișcaș, directorul adjunct, prof. Ancuța Anton, cadre didactice, părinți şi elevii ce vor învăţa în noua clădire a şcolii din Pitulicea. 

În discursul său, primarul comunei Glodeanu Sărat, Neculai Stoica  a subliniat importanţa educației pentru comunitatea pe care o conduce, și a reiterat sprijinul său pentru crearea unor condiții excelente de învățământ pentru toți copiii din comună. 

„Este un moment unic şi special pentru întreaga comunitate din satele Pitulicea și Căldărușanca, eveniment ce încununează ani de muncă asiduă, ani în care am continuat să sperăm şi să visăm că vom trăi această importantă şi specială zi. Tot ceea ce-mi doresc este ca acest nou început să ne conducă paşii spre un viitor mai bun şi mai sigur pentru copiii noştri.  Mulţumesc pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit, în mod special d-nului Primar Nicolae Stoica care s-a implicat total  în acest demers, rezultatul fiind unul de mare excepţie, copiii din satele Pitulicea și Căldărușanca având şansa de a studia şi de a se dezvolta într-un mediu adecvat şi sănătos din toate punctele de vedere.” a spus directorul unității de învățământ, prof. Nicolae Trișcaș.



Următorul proiect al edilului comunei Glodeanu Sărat pentru copiii și tinerii din localitate fiind construcția de baze sportive pentru desfășurarea orelor de educație fizică și practicarea sportului în condiții optime. Acest proiect are ca scop extinderea participării copiilor şi tinerilor la activităţile sportive și promovarea tipului de educaţie prin sport, prin promovarea mişcării şi cultivarea gustului pentru participare la competiţie în familie ca mijloc de dezvoltare individuală şi de combaterea a efectelor nocive ale sedentarismului şi lipsei de mişcare.