CUM AR FI VIAŢA FĂRĂ ŞCOALĂ
Alexandru STAN, clasa a VI-a B
Şcoala cu clasele I-VIII Glodeanu Sărat
Şcoala răspândeşte în inimile multor elevi un sentiment aparte, de multe ori asemănându-se cu o pulbere de stele. Sentiment, care în opinia mea e binecuvântat de Dumnezeu în fiecare zi.
Făcând un exerciţiu de imaginaţie, viaţa mea în absenţa şcolii ar fi cel mai înfiorător coşmar din care aş vrea să mă trezesc imediat. Cine nu a călcat niciodată într-o şcoală pentru a studia, nu va înţelege niciodată în viaţa lui ce mare ocazie a ratat. Lipsa educaţiei poate transforma o persoană obişnuită într-un om violent, care nu are control asupra lucrurilor din jur şi-n a cărui minte există multe colţuri întunecate.Dreptul la şcoală şi la educaţie este un drept garantat de Constituţie şi nu ţine cont de rasă, religie, stare socială şi aprtenenţă politică. Mulţi oameni de pe tot globul sunt privaţi de acest drept, din cauza sărăciei, a lipsei mijloacelor de transport, de a merge la şcoală sau din cauza familiei din care provin, aceştia neînţelegând importanţa şi necesitatea acestei posibilităţi de educaţie. Aceşti oameni needucaţi vor ajunge în viitor în imposibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă, care să le asigure supravieţuirea, nu vor avea o familie şi nu se vor integra în societate corespunzător.
Copiii de azi, fără şcoală, vor deveni infractori, hoţi sau oameni ai străzii, ei fiind tot timpul marginalizaţi de societate şi foarte rar ajutaţi.
Un om care merge la şcoală va avea cunoştinţe din toate domeniile, va putea învăţa o limbă străină şi se va putea bucura de noile tehnologii, care apar în fiecare zi.
În concluzie societatea nu ar trebui să rămână pasivă la acest fenomen, ci să ia atitudine iniţiind campanii şi proiecte de susţinere şi de integrare în şcoală a persoanelor analfabete, multe dintre ele dorindu-şi chiar să înveţe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.